Leven in de online of offline wereld

Al een paar jaar ben ik verslaafd aan internet. Ik breng veel tijd door op social media en ik heb mijn vaste ‘rondje internet’. Sinds ik fanatiek ben gaan bloggen is dat alleen maar erger geworden. Ik zit veel achter de computer en kijk minstens 2x per uur op mijn telefoon om alles bij te lezen. De laatste tijd heb ik steeds meer het gevoel dat ik tijd te kort kom voor de offline en de online wereld. Ik heb het gevoel dat ik moet gaan kiezen.

sugarframe

Online wereld

Er wordt mij vaak gevraagd wat ik toch al die tijd op internet doe. Tja, goeie vraag. Ik lees veel op Facebook en Twitter, kan uren ronddwalen op Pinterest, zit op een forum en lees veel blogs. Daarnaast is er altijd wel interessante informatie te vinden. Ik kan mezelf dus uren vermaken op internet, maar is het ook nodig? Niet perse. Ik hoef niet altijd van op de hoogte te zijn en ik kan ook best wel zonder een deel van die informatie. Maar online speelt zich ook een groot deel van mijn sociale leven af. Toen ik na mijn studie thuis kwam te zitten brokkelde mijn sociale leven heel snel af. Via Facebook kan ik contact houden met mensen, maar ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen via Twitter en het bloggen. Het contact is maar oppervlakkig, maar het is contact. Zonder internet zou ik met veel minder mensen contact hebben. Dan zouden er dagen voorbij gaan dat ik alleen met mijn man en kat zou praten.

Offline wereld

Toen mijn gezondheid nog zo slecht was dat ik alleen maar kon slapen was er weinig te beleven in de offline wereld. Nu ik mijn leven weer aan het opbouwen ben is het anders. Ik werk weer, ik wil uitstapjes maken, veel boeken lezen, bakken, knutselen, puzzelen! Het is nog steeds niet erg veel, maar voor mij voelt het als veel. De meeste dingen vind ik ook echt leuk om te doen, ik word er gelukkig of rustig van. Maar doordat ik zoveel tijd doorbreng in de online wereld kan ik maar weinig doen in de offline wereld. Op de meeste dagen kom ik niet verder dan tv kijken en het huishouden doen.

i want the best of both worlds

 

Kiezen?

Ik merk aan mezelf dat ik rusteloos word als ik niet op internet kan kijken tussendoor. Tegelijkertijd word ik ook rusteloos als ik nog zoveel dingen wil doen buiten internet om, terwijl ik bezig ben met mijn rondje internet. Dat is iets waar ik van af wil. Ik ga niet kiezen tussen het een en het ander. Ik wil namelijk in allebei de werelden leven. Maar ik wil af van de rusteloze gevoel. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet. Ik wil in ieder geval gaan proberen om mijn tijd effectiever in te delen. Iedere 5 minuten op facebook kijken is compleet nutteloos, het kan ook 1x per uur. En als ik dat doe ben ik opeens veel sneller klaar met het lezen en schrijven van blogs. Daardoor heb ik meer tijd over om een boek te lezen. Dat ga ik ook met tv kijken doen. ’s Avonds doe ik weinig anders dan tv kijken. Vooral omdat het beweegt. Mijn man kijkt iets en ik kijk mee. Maar ik kan natuurlijk ook ondertussen iets anders gaan doen. Puzzelen aan de eetkamertafel of haken op de bank.

Ik hoop dat ik door effectiever om te gaan met mijn tijd ik meer kan halen uit mijn tijd in de online en offline wereld. Maar ik wil ook gaan proberen om minder tijd op internet door te brengen. Ik wil die contacten niet kwijt en ik wil ook echt niet stoppen met bloggen en informatie verzamelen, maar het kan wel minder. Minder vaak en minder lang. Internet is te groot geworden om alles te kunnen lezen. Welke dingen vind ik echt belangrijk en waar wil ik tijd in steken? Vind ik het leuk genoeg en moet het echt vandaag gedaan worden? Dat zijn vragen waar ik de komende tijd mee aan de slag ga. Hopelijk kan ik daardoor beter de online met de offline wereld combineren, zonder al te veel in tijdsnood te komen.

Herken jij de stress en rusteloosheid van het combineren van de online en offline wereld?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Leven in de online of offline wereld”

 1. Soms kan ik wel eens onrustig worden. Maar vooral als het gaat om mijn bedrijf. Ik wil het liefst geen één telefoontje, mailtje of berichtje missen. Dus ik ben soms iet wat panisch met mijn telefoon.
  Maar als ik heel druk bezig ben kan ik soms ook best vergeten dat ik een telefoon bij me heb. Werkt ook wel eens lekker rustgevend!

  Beantwoorden
  • Als ik weet dat ik mijn telefoon vergeten ben word ik gestresst, maar als ik het niet weet is het inderdaad heerlijk rustig! Als ik een eigen bedrijf zou hebben zou ik nog meer vastgroeien aan mijn telefoon denk ik

   Beantwoorden
 2. Ik herken dit heel goed. Ik probeer ook wat minder tijd op internet door te brengen, zodat ik meer tijd heb voor andere hobby’s (waar ik energie van krijg). Vaak voel ik me na een uur internet niet echt meer energiek maar meer geestelijk uitgeput.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.