Mijn eerste herinnering – 31 day blog challenge #4

Voor iemand met mijn geheugen lijkt dit een lastige dag van de 31 day blog challenge. Ik weet niet meer wat ik vorige week gedaan heb. Hoe kan ik mij dan dingen van vroeger herinneren? Toch kan ik mij nog iets herinneren van de kleuterklas!

Eigenlijk zijn het 2 herinneringen. Ik weet niet welke eerder was, dus ik kies degene die ik het meest opvallend vind. Toen ik een jaar of 5 was was ik een echte kwebbelkous. Op een gegeven moment vond ik het leuk om mijn klasgenootjes te vertellen hoe hun naam in het Engels was. Ik sprak geen woord Engels en ik wist niet dat namen gewoon hetzelfde blijven, ongeacht de taal. Sterker nog, ik had een vriendinnetje die Jaime heette. Behoorlijk Engels. Toch kreeg ik het voor elkaar om ook voor haar een Engelse naam te verzinnen. Geen idee meer wat die namen waren, alleen nog dat het jibberjabber was. Ik herinner mij alleen nog dat veel kinderen uit  mijn klas het geloofden en vroegen wat hun naam dan was.

Hoe ik bedacht dit te doen weet ik niet. Ik heb ook geen idee of ik er zelf in geloofde of dat ik wist dat ik maar wat verzon. Ik kan me niet herinneren dat ik dit later nog een keer gedaan heb. Kans is dus vrij groot dat juf Nel mij uitlegde dat wat ik zei niet waar was.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.