Project positief tag

Een tijd geleden heeft Dagmar de project positief  tag bedacht. Inmiddels is de tag al door veel bloggers ingevuld en omdat ik positiever probeer te worden leek het mij leuk om hem ook in te vullen.

Wat is je favoriete quote en waarom?
Ik heb niet een favoriete quote. Het verschilt ook per dag en per stemming. Toch zijn er een paar quotes die ik altijd heel mooi vind. Die quotes zie je terug in dit artikel. Het zijn vooral quotes die mij helpen te motiveren om te veranderen. Die mij herinneren aan mijn eigen mogelijkheden.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
Ik wil nog graag moeder worden. Als ik dat ben heb ik al mijn jeugddromen behaald. Daarnaast lijkt het mij ook heel erg gaaf om een boek te schrijven en om te acteren in een film of tv-serie. Het is niet zo dat ik anders niet gelukkig kan sterven, maar het zou wel heel gaaf zijn als het lukt!

Wat betekent geluk voor jou?
Geluk is voor mij vooral mij niet druk maken en kunnen genieten. Ik pieker heel veel, een van de redenen waarom ik een conversiestoornis heb. Door al dat gepieker kan ik niet goed genieten van alles om mij heen. Als ik gelukkig ben dan maak ik mij niet druk en lukt het mij wel om te genieten. En het ultieme geluksmoment is als ik het ook nog eens kan delen met mijn man.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn man en onze kat. Mijn man weet vaak precies wat hij moet zeggen om mij weer vrolijk te krijgen. En anders doet hij gewoon iets geks waardoor ik alsnog moet lachen. Met kat Lizzy werkt het hetzelfde. Ik kan nog zo boos of chagrijnig zijn, maar als hij iets vreemds doe moet ik meteen lachen.

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?
Nergens voor! Mijn nachtrust is heilig en er is niks dat de moeite waard is om mijn nacht te onderbreken. Qua eten krijg ik toch niks weg en alles kan wel wachten tot de ochtend.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Vorige week toen ik een kattenfilmpje keek. Er was zo’n grappige kat dat ik gewoon niet kon stoppen met lachen. Ik kreeg er zelfs spierpijn van in mijn buik haha!

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Zoals ik laats al in een blog omschreef ben ik trots op het behalen van mijn diploma. Maar stiekem ben ik ook wel een beetje trots op hoe ik mijn leven nu aanpak. Het is niet echt een prestatie, maar toch. In therapie gaan was niet de meest gemakkelijke keuze dus ik ben wel een soort van trots dat ik het aan durf.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Hoewel ik mij er zelf niet altijd aan houd wil ik anderen graag meegeven dat ze niet bang moeten zijn voor nieuwe dingen. Iets nieuws proberen kan heel eng zijn, maar het kan je vooral ook heel veel brengen. Sowieso ervaring, maar ook mooie belevenissen. Je kunt beter spijt hebben van iets dat je hebt gedaan dan je altijd afvragen wat als… Oftewel, probeer eens iets nieuws uit!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.