Review uitrolmat fondant

review

Tja, hoe noem ik dit product? Het originele product heet ‘The Matt’, maar ik heb een namaak. Dus dan maar fondant uitrolmat.

Taarten bakken en decoreren vind ik hartstikke leuk, maar door mijn reuma is fondant uitrollen heel moeilijk voor mij geworden. Kleine stukjes lukken nog, maar zodra ik een grote lap moet uitrollen kost mij dit zeer veel moeite. Ik moet teveel kracht zetten en het duurt ook te lang. Daarom ging ik op zoek naar een oplossing. En die heb ik inmiddels gevonden. Mijn uitrolmat bestaat uit 2 stukken plastic, te vergelijken met een plastic tafelzeil. Je legt een stuk fondant tussen de twee stukken plastic en je begint te rollen. Het kost mij een stuk minder kracht, waardoor ik het nu wel red om zelf mijn fondant uit te rollen. Daarnaast is het handiger om de fondant op de taart te krijgen en krijgt de fondant een mooie glans!

Goed, hoe werkt dit wondermiddel dan precies? Je maakt de tafel een klein beetje nat en legt daar het eerste stuk plastic op. Doordat de tafel nat is blijft het plastic plakken en verschuift het niet tijdens het uitrollen. Je pakt nu een stuk fondant. Kneed deze eerst zelf een heel klein beetje door. Hierdoor rolt het gemakkelijker uit en voorkom je dat er allemaal barstjes in de fondant ontstaan. Druk het fondant een beetje plat en leg het tweede stuk plastic erover heen. En nu hoef je alleen maar met een roller over het fondant te gaan. Zodra je vindt dat de fondant plat genoeg is haal je het bovenste stuk plastic weer weg. Je pakt nu niet het fondant, maar gewoon het onderste stuk plastic. Hiermee til je het fondant op. Je draait het plastic om en legt het fondant op de taart. Je kunt dan voorzichtig het plastic van het fondant afhalen.

Wat ik zo fijn aan deze matten vind is dat het mij een stuk minder moeite kost om fondant uit te rollen. Maar daarnaast vind ik het ook superhandig dat je het fondant niet eerst van een tafel af hoeft te trekken voordat het op de taart kan. Dit resulteerde bij mij namelijk vaak in gescheurd fondant en enorme frustratie. Door de mat hiervoor te gebruiken scheurt mijn fondant eigenlijk nooit meer. Ideaal!

Je kunt op zoek gaan naar een namaak ‘The Mat’ (ze verkopen hem helaas niet meer in de webwinkel waar ik hem heb gekocht), maar je kunt ook de echte ‘The Mat’ kopen. Als je dat zonde van je geld vind kan je ook gewoon een stuk plastic tafelzeil kopen en die in twee stukken knippen. Let echter wel op dat tafelzeil officieel niet voedselveilig is. Voor privégebruik kan dit niet zoveel kwaad, maar als je in opdracht werkt raad ik je aan om alleen producten te gebruiken die gemaakt zijn voor voedsel.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.