Een ander soort portretfoto’s – emotie

Er zijn genoeg foto’s waar ik lachend opsta. Ook een aantal foto’s waar ik heel blij mee ben. Toch wilde ik een keer iets anders. Ik ben veel meer dan de lachende Leonie. Ik heb mijn onzekerheden en emoties. Het leek mij mooi om dat op foto’s te laten zien. Samen met Gert besloot ik het een en ander te proberen.

Op de fotoclub hadden we een praktijkavond portretfotografie. Ik stond daar een groot deel van de tijd al lachend te poseren. Ondertussen raakte ik met Gert aan de praat over portretfotografie en dat ik graag iets anders dan standaard wilde. Ik wilde meerdere emoties laten zien. Een verhaal vertellen. Later stuurde Gert mij een berichtje dat hem dat ook aansprak.

Eerst zochten we beiden wat voor soort portretfoto’s wij mooi vonden. Deze verzamelde we allebei op Pinterest en daarna zijn we bij elkaar gekomen om daar over te praten. We hadden veel overeenkomsten, dus dat maakte het makkelijk! We besloten dat we een masker moesten regelen en 2 weken later de foto’s zouden maken.

Mijn keuken en woonkamer werden verbouwd tot fotostudio. Gert heeft zijn materialen meegenomen en gelukkig paste het precies in mijn huis. Daarna heeft hij mij in 3 verschillende reeksen gefotografeerd. Eerst één waar in in elkaar gedoken zat, toen met het masker en tot slot met uitgelopen mascara. Op het eind heb ik ook nog een aantal foto’s van Gert gemaakt.

Hoewel ik wel wat ervaring heb met voor de camera staan, vond ik deze shoot best lastig. Ik voelde mij goed en was vrolijk, maar moest juist het tegenovergestelde laten zien. Dat lukte nog wel redelijk, maar ik wilde ook graag een boodschap over brengen met mijn ogen. Dat was een stuk moeilijker.

Ik ben tevreden met de foto’s. Ze laten een andere kant van mij zien. Een kant die ik vaak in mijn eentje ervaar en voor anderen verborgen houd. Het is misschien geen standaard mooie foto, maar ik ben blij dat ik deze foto’s heb. Ik vond het ook heel leuk om dit een keer mee te maken. Gert heeft op zijn website ook een aantal foto’s staan. Een paar anderen dan ik hier laat zien, dus als je benieuwd bent naar meer moet je even op zijn site kijken!

Wat vind jij van dit soort portretfoto’s?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Een ander soort portretfoto’s – emotie”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.