Tips om te besparen zonder te bezuinigen

Na mijn studententijd kreeg ik Wajong. Ik heb dus altijd rekening moeten houden met wat ik kocht. Ik had echter een hekel aan bezuinigen. Ik vind het niet fijn om iets niet of een goedkopere variant te kopen. Daarom heb ik geleerd hoe ik toch de dingen kan kopen die ik wil, maar tegelijkertijd ook te besparen. En die tips deel ik vandaag met jullie!

tips besparen

* Koop producten die je vaak gebruikt als ze in de aanbieding zijn. Door een aantal dingen op voorraad te hebben staan hoef je niet iedere keer de volle prijs te betalen. Zeker 1+1 gratis acties zijn favoriet bij mij!

* Verzorgingsproducten kan je vaak goedkoop halen bij de Op=op voordeelshop. Je kan daar producten kopen voor o.a. 3 voor 5 euro, of 2 voor 6. Je kan ook combineren, waardoor je alles wat je nodig hebt goedkoop kunt kopen.

* Je kan bij de Action, Big Bazar en Xenos regelmatig A-producten kopen voor een lage prijs. De producten komen vaak uit Tsjechië, maar zijn verder precies hetzelfde. En het scheelt heel veel geld.

* Scoupy is een app op je mobiel waarbij er om de zoveel tijd een paar producten zijn die je gratis uit kunt proberen. Gewoon een kwestie van het product kopen, bonnetje met de app scannen en je geld terugkrijgen.

* Supermarkt Deen heeft hetzelfde principe, maar dan via de website en maar 1 product.

* Er zijn een aantal producten waarvan ik het niet merk als het de goedkopere variant is. Of dat de goedkope variant zelfs lekkerder/beter is. Het kan dus de moeite waard zijn om soms te proberen of dit voor jou ook geldt. Want als je het goedkopere product beter vindt is het natuurlijk zonde om toch het dure te kopen.

* Kruidvat en Trekpleister hebben nog wel een verpakkingen met bijvoorbeeld 10 chocoladerepen. Die verpakkingen zijn goedkoper dan als je in de supermarkt 10 losse repen koopt. Het is dus handig om de folders in de gaten te houden.

* In de Allerhande zitten sinds kort kortingsbonnen voor verschillende (nieuwe) producten. En aangezien je de Allerhande gewoon gratis kunt meenemen aan het begin van de winkel kan je vaker de kortingsbonnen inleveren.

Welke van deze tips passen jullie al toe?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Tips om te besparen zonder te bezuinigen”

 1. Die app ken ik niet, die ga ik eens downloaden.

  In ieder geval zou ik zoveel meer kunnen besparen maar ik doe het niet. Ik ben een erg lui mens. 9 van de 10 boodschappen haal ik bij de Albert Heijn en Coop. Ik heb geen klantenkaarten dus ik mis de kortingen altijd. Wellicht is het toch handig om eens wat zuiniger aan te doen. Dank voor je tips 🙂

  Beantwoorden
  • Oja, mijn bonuskaart! Helemaal vergeten erbij te zetten. Scannen ze bij jou nooit hun eigen kaart dan? Dat doen ze bij ons regelmatig als je zegt dat je geen bonuskaart (bij je) hebt

   Beantwoorden
 2. Scoupy ken ik nog niet! Ik ga hem gelijk downloaden 🙂 Ik let ook meestal op aanbiedingen en koop shampoo e.d. vaak bij de Action. Het kan inderdaad een hoop geld schelen.
  Hoe gaat het met je baan? Schrijf je er een keer een blog over?

  Beantwoorden
  • Werk gaat goed, lief dat je het vraagt! Ik heb nu 2 dagen gewerkt. Komende week weer 2 dagen. En ik denk dat ik er dan iets over gaat schrijven. Het staat in ieder geval wel op de planning 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.