Laatst gelezen #9

De afgelopen tijd heb ik veel verschillende soorten boeken gelezen én geluisterd. In deze blog vertel ik over die verschillende boeken en wat ik ervan vond.

Gebroken meisjes

Dit boek speelt zich af in Vermont, Canada. Daar stond vroeger een internaat voor ongewenste meisjes. Er gaan geruchten dat het er spookt en dan verdwijnt één van de meisjes. Een journalist schrijft een artikel over dat internaat als ze hoort dat iemand het heeft gekocht en gaat restaureren. Ze heeft zelf een nare geschiedenis met de plek en ontdekt tijdens het schrijven meer geheimen van het internaat.

Dit boek heb ik geluisterd via de app van Bookchoice. Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven. Je leest zowel over 4 vriendinnen die in 1950 in het internaat zaten als over Fiona, de journalist, in 2014. Het wisselen van perspectief gebeurt op de punten in het verhaal dat er iets gebeurt, waardoor je verder wilt lezen. Ook is het leuk om mee te puzzelen met Fiona als ze op zoek gaat naar de waarheid. Ik vond het fijn dat het geen voorspelbaar einde was.

4/5 sterren

Bestel Gebroken meisjes hier.

A series of unfortunate events

Deze boekenserie ken je misschien wel door de Netflixserie of door de film. Er zijn 13 boeken die gaan over drie weeskinderen; Violet, Claus en Sunny Baudelaire. Na de dood van hun ouders komen ze bij graaf Olaf terecht, die erg gemeen is en hun familiefortuin wil stelen. Ze maken allerlei nare avonturen mee, terwijl ze proberen om uit de handen van graaf Olaf te blijven. Ondertussen waarschuwt Lemony Snicket, de schrijver, je regelmatig over de hoeveelheid narigheid in het verhaal en adviseert je om niet verder te lezen, omdat het geen gelukkige afloop krijgt.

Tijdens het kijken van de serie vertelde mijn vriend steeds enthousiast over de boeken. Ik heb ze als kind nooit gelezen, dus besloot ze nu alsnog te gaan lezen. Wel in het Engels, omdat er leuke taalgrapjes in staan. Het is gemakkelijk te lezen, omdat het een kinderboek is. Er staan dus geen ingewikkelde zinnen in en moeilijke woorden worden uitgelegd. Je merkt ook dat het kinderboeken zijn, omdat het verhaal vrij ‘dun’ en snel is, maar het is wel vermakelijk!

3,5/5 sterren

Hier kan je alle boeken van A series of unfortunate events bestellen.

Geachte Mr. Knightley

Samantha is opgegroeid in een weeshuis en denkt dat studeren voor haar onmogelijk is. Ze is dol op literatuur en is dan ook erg blij als ze bericht krijgt dat ze een studiebeurs heeft ontvangen van een stichting. De enige voorwaarde is dat ze de oprichter van de stichting brieven schrijft om hem op de hoogte te houden van haar studie.

Ook dit boek heb ik geluisterd via de Bookchoice app. Ik zocht een boek waarbij mijn gedachten af konden dwalen. Daar was dit een perfect boek voor! Je leest enkel de brieven van Samantha en soms mistte ik iets, waardoor ik het even niet begreep. Maar meestal werd het later alsnog herhaald. Ideaal dus. Doordat het boek is in de vorm van brieven is het geen standaard chicklit. Dat vond ik heel fijn, omdat ik daar snel op uitgekeken ben. Samantha schrijft haar brieven aan een man die ze niet kent, een man met status. Daardoor hoef je niet steeds te lezen over gezwijmel. Ik vond dit dus een fijne combinatie van een luchtig boek zonder het standaard “romantische gedoe”.

3/5 sterren

Geachte Mr. Knightley bestel je hier.

Truth or dance

Truth or dance is deel 1 van een triologie. Deel 2 is 2 maanden geleden uitgekomen, dus je kan nog niet alle 3 de boeken in één keer lezen. De serie gaat over een groep vriendinnen op de dansacademie die opeens worden toegevoegd in een chatgroep die Truth or dance heet. Via de app krijgen ze vreemde opdrachten die ze moeten doen om de solo van de eindvoorstelling te krijgen en om auditie te kunnen doen voor een vervolgopleiding. De oprichten van de app lijkt alles over de vriendinnen te weten en probeert ze tegen elkaar uit te spelen.

Ik vind dansen leuk en heb ook auditie gedaan voor de balletacademie. Toen ik van dit boek hoorde wilde ik het dan ook meteen lezen. Het is young-adult en dat merk je ook wel in de snelheid en diepte van het verhaal. Toch vond ik het nog steeds een leuk verhaal en wil ik de andere delen in het boek ook lezen. Het leest lekker snel en ik ben benieuwd naar de onthulling.

3,5/5 sterren

Bestel Truth or dance hier.

Welkom in het rijk der zieken

Dit boek heb ik ontvangen om een review over te schrijven. Dat heb ik ook gedaan, dus ik zal hier niet nog een keer vertellen waar dit boek over gaat en wat ik ervan vond. Dat kan je namelijk in deze blog lezen!

4,5/5 sterren

Bestel Welkom in het rijk der zieken hier.

Piep zei de muis

Deel 2 in de Helen Grace serie gaat over een seriemoordenaar die aast op vaders die niet de perfecte familieman zijn. Vermoorde mannen worden op verlaten plekken gevonden en daarna wordt het hart bezorgd bij zijn gezin.

Het eerste boek over Helen Grace vond ik geweldig en voor dit boek geldt hetzelfde. Het is spannend en je wilt blijven lezen. Ik dacht regelmatig meerdere hoofdstukken achter elkaar dat ik echt nog maar één hoofdstuk zou lezen. Pas helemaal aan het eind ontdek je wie de moordenaar is en waarom ze het doet. Ik wil alle boeken uit deze serie lezen want Arlidge is gewoon een steengoede schrijver!

5/5 sterren

Piep zei de muis kan je hier bestellen.

Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen?

Dit artikel bevat affiliatelinks.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.