Therapie update – starten met een deeltijdbehandeling

In november schreef ik een persoonlijke update waarin ik ook vertelde over mijn behandeling bij Altrecht. Een update puur en alleen over mijn therapie is alweer een tijd geleden. Maar omdat ik maandag met een nieuwe behandeling start vond ik het tijd voor een oude vertrouwde therapie update.

Ziekte

Ik had tot een aantal weken geleden iedere maandag individuele therapie. Eerst alleen bij een psycholoog, later samen met psychosomatische fysiotherapie wat veranderde naar PMT. De behandeling was gericht op het verwerken van mijn trauma, emoties leren voelen en omgaan met de klachten die ik ervoer. Een paar weken geleden werd ik gebeld door mijn psycholoog. Ze zat ziek thuis en het was onduidelijk hoe lang dat ging duren. Ik had wel contact met de psychiater en had om de week PMT, maar er moest gezocht worden naar een alternatief.

Een jaar eerder had ik een intake gehad voor een deeltijd groepsbehandeling. Uiteindelijk is gekozen voor individueel omdat ze dachten dat mijn belastbaarheid te laag was. Ook was het goed om een start te maken met de traumaverwerking voor ik zou starten met groepstherapie. Omdat we inmiddels dus een jaar verder zijn heeft mijn psycholoog voorgesteld om toch naar die deeltijdbehandeling te kijken. Dus uiteindelijk is intern besloten dat dat een mogelijkheid was, maar ik eerst een gesprek moest hebben om te kijken of het ook echt haalbaar was.

3daagse behandeling

Tijdens het gesprek kreeg ik het gevoel dat ze de deeltijd behandeling toch niet passend vonden. Dus toen ze een week later belden dat ik over 3 weken kon starten was ik een beetje overdonderd. Ik moest dus veel in werking gaan zetten (zoals een taxi) en moest me inlezen in de therapie. Het is heel uitgebreid namelijk. Ik krijg een half jaar lang iedere maandag, woensdag en vrijdag allerlei verschillende therapieën. Zowel individueel als in een groep.

Het grootste gedeelte van de dag breng ik door in een groep. Er zijn enkele gesprekken individueel. En ook tussendoor zit ik in de groep. Er wordt samen gegeten (je hebt zelfs corvee). De groep bestaat in principe uit 10 mensen, maar sommige therapieën volg je met de helft van de groep. Er is een combinatie van groepsgesprekken, kunstzinnige therapie, en lichaamsgerichte therapie.

It's a disorder, not a decision

De rest van de week?

Omdat ik niet word opgenomen ben ik tussendoor wel gewoon thuis. Ik heb nu iedere dinsdag en donderdag fysiotherapie, ik dans op maandag en donderdag en blog tussendoor natuurlijk. Daar is tijd voor naast de therapie, maar red ik het wel? Een hele dag therapie is uitputtend. Ik heb daarnaast ook nog 2 uur reistijd per dag (als ik geen last heb van file). De vraag is dus hoeveel energie ik overhoud.

Met mijn fysiotherapeut en dansdocent heb ik overlegd dat ik aankijk wat haalbaar is. Misschien moet ik minderen, maar misschien ook helemaal stoppen. Met het bloggen wil ik dat ook gaan doen. Aankijken wat gaat lukken. In het weekend wil ik graag tijd besteden met mijn vriend dus ik heb dan alleen de dinsdag en donderdag om te bloggen (in de avonden na therapie ben ik te moe denk ik). Dus dat is best pittig om dan mijn blogschema vast te houden. Ik ga niet zeggen dat ik nog maar 1 of 2x per week een blog plaats, maar ook niet dat ik 4x per week een blog plaats. Ik kijk iedere week wat lukt. Dus misschien komen er iedere week wel een verschillend aantal blogs online. Of wat simpelere blogs waarbij ik niet heel veel moet voorbereiden (zoals bij filmpjes en DIY’s).

Dus hoe het bloggen er precies uit gaat zien? Geen idee, jullie zien het wel.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Therapie update – starten met een deeltijdbehandeling”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.